Ce masuri iau companiile in vreme de criza?

Transformarea digitală

Daca nu ai făcut-o până acum, e timpul sa te gândești serios la acest lucru. Digitalizarea reprezintă cheia pentru transparentizarea și eficientizarea proceselor de business. Aplicațiile de management operațional îți oferă suport în timp real pentru a îți putea coordona întreaga activitate și a putea implementa măsuri menite să contracareze efectele crizei.

Managementul veniturilor si cheltuielilor

Vremurile in care companiile funcționau instinctual, își asumau riscuri și erau interesate cu precădere pentru consolidarea poziției pe piață și eliminarea concurenței par a fi apus. În aceste zile toată lumea își drămuiește cheltuielile pentru a supraviețui. Managementul datoriilor devine prioritar. Gestionarea veniturilor și cheltuielilor devine principala activitate care poate crea premisele rămânerii pe linia de plutire.

Managementul forței de muncă

E timpul sa ne gândim mult mai mult la rolul pe care îl are fiecare angajat și la contribuția acestuia la supraviețuirea companiei. Restructurările sunt la ordinea zilei și vin pe fondul încercărilor disperate de a eficientiza la maxim activitățile productive vitale. Gestionarea activității fiecărui angajat creează premisele identificării drumului critic care asigură retenția valorilor și rămânerea în piață. Controlul activităților devine o preocupare importantă pentru care trebuie să existe mecanisme transparente de alocare și monitorizare.

Procesul de decizie

Managerii sunt mult mai atenți când iau decizii. Acestea trebuie luate în baza unor indicatori pertinenți, măsurabili în timp real și a unui plan de redresare foarte bine pus la punct. Trebuie investit în aplicații care permit vizualizarea și urmărirea indicatorilor de performanță în timp real. Contextul actual este ca și când ai conduce un vapor printr-o zonă stâncoasă cu ape mici. Pericolele trebuie observate rapid și deciziile luate la timp. Companiile trebuie să aibă implementate soluții care să confere agilitate procesului decizional.

Pentru a veni în sprijinul comunității oamenilor de afaceri Wibiway a lansat versiunea freemium.
Află cum te poate ajuta Wibiway să implementezi aceste măsuri pentru a supraviețui crizei care aparent se adâncește din ce în ce mai mult.